Besök härliga Amsterdam

Amsterdam är en härlig, lagom stor, stad vars tjusning och charm ligger i det fantastiska nätverk som de mer än 600 kanalerna skapar. Museer av absolut världsklass, lyxiga och annorlunda affärer, ett brett spektra av internationella restauranger ligger sida vid sida. Mysiga caféer och trendiga inneställen med mer än 100 ölsorter hör också till stadsbilden.

Amsterdam ligger de flesta av våra hotell mitt bland kanalerna i stadens centrum. För dig som vill bo nära Dam Square erbjuder vi ett flertal alternativ, bland annat ett av Amsterdams mest klassiska hotell, Krasnapolsky. Häromkring, och runt Leidseplein, finns massor av restauranger, barer och pubar. Söker du ett billigare boende har vi Hotel Arco som ligger en bit utanför själva stadskärnan. Det bästa sättet att uppleva staden är till fots, men Amsterdam är också en perfekt stad att cykla i. Vad du än väljer tar du dig enkelt till sevärdheter som Anne Franks Hus och Rijksmuseum Vincent van Gogh. Vill du vila benen en stund rekommenderas en kanalbåtstur.

KANALKRYSSNINGAR

I Amsterdam kan vi erbjuda tre olika båtturer längs de mysiga kanalerna. Välj mellan lunchkryssning, middagskryssning eller en jazzkryssning. Middagskryssningen går dagligen medans jazz- och lunchturerna går på lördagar respektive söndagar.

SIGHTSEEINGTURER

Följ med på en utflykt som tar er till Zaanse Schans, ett utomhusmuseum längst med Zaan-river, lite norr om Amsterdam. I Zaanse Schans finns det över 40 traditionella gamla timmerhus, verkstäder och väderkvarnar. Eller varför inte åka på en 4-timmars tur till de gamla, pittoreska fiskebyarna Volendam och Marken.

HELDAGSPASS

Detta dagskort ger dig ett perfekt tillfälle att ta dig runt Amsterdam med båt, buss, spårvagn eller tunnelbana, du kan själv välja helt fritt hur du vill åka. Båtarna går var 20:e minut mellan 10.00-19.10 och din båtbiljett gäller från den tiden du först stämplar den till kl 12.00 dagen efter.

MÄRKESKLÄDER, DIAMANTER OCH
ORGINALMÅLNINGAR

Bästa shoppingen för märkeskläder, smycken och skor är runt P.C. Hofstraat samt Leiderstraat som du kan passa på att besöka när du är klar med museerna som ligger här i närheten. Secondhandbutiker finns det på många ställen i staden, medan antikviteter och konst är bäst att söka i Spiegelkvarteren.

Vill du investera i något som gnistrar påfingret? Besök en av Amsterdams många diamanthandlare. Staden är centrum för diamanter i världen och diamanterna som säljs slipas på plats. Om hungern kommer smygande efter en dag med shopping och museer finns här många utmärkta asiatiska restauranger. Holländarna är ett sjöfartsfolk som handlat och haft kolonier i Asien. Därför kan du äta mycket god mat just från denna världsdel.