”Måsten” inför bilsemestern i Europa

Att åka på bilsemester i Europa är ett prisvärt sätt att upptäcka flera länder och se miljöer man aldrig hade sett om man valt flygalternativet ner till länderna. Här bjuder vi på fyra ”måsten” gällande vad man bör tänka på inför bilsemestern. Tips som gör semestern enklare, tryggare och säkrare.

  1. Landets trafiklagar

Att sätta sig in i alla olika trafiklagar i ett land är svårt. Men det krävs inte heller. Däremot bör man undersöka specifika regler som är nödvändiga att kunna. Ett förslag är att prata med en återförsäljare av turistresor till landet (ex en resebyrå) eller landets ambassad.  Framförallt kan det vara genomtänkt att undersöka vad som gäller angående att prata i mobiltelefon, vilken sida av vägen man kör och saker som påverkar den allmänna körningen.

I alla Europeiska länder fungerar det svenska körkortet.

  1. Ladda med reservdelar

De allra flesta har första-hjälpen-kudde, startkablar och bogserlina i bilen. Men tänk ett steg till. Att på tyska, franska eller spanska försöka förklara att man vill ha en specifik bildel till en specifik bilmodell är inte helt enkelt. Köp in de enklare bildelarna online (tips www.Bildelar24.Com) i förväg. Exempelvis extralampor, tändstift och liknande. Som ett första-hjälpen-kit. Fast för bilen.

  1. Försäkring

I alla hemförsäkringar ingår en reseförsäkring. Den gäller i hela Europa men har alltid vissa begränsningar. Exempelvis gäller dessa enbart ett visst antal dagar (ex. 45 dagar). Utöver det kan de vara en fördel att förbättra assistansskyddet. Detta sker med externa assistansförsäkringar som ger hjälp vid motorstopp eller olycka inom 24 timmar. Detta alltså oavsett var än man befinner sig i de länder som innefattas av försäkringen.

  1. Landets valuta

Ska du passera ett flertal olika Europeiska länder (som inte har Euro) så växla till dig den lokala valutan för minst 500kr. Småpengar som snabbt kan användas i det fall du kommer till en situation där kort inte fungerar. Kort fungerar i de flesta länder och på de flesta ställen men att stå utan kontanter när nöden är som störst är rent onödigt