Tips på bra utflykter i Egypten

egyptenGlasbottenbåt och stadsrundtur

Se korallrevet och alla färgrika fiskar från en båt med glasbotten så slipper du bli blöt. Tillbaka på torra land är det stadsrundtur till fots i Naama Bay centrum..
Vuxen: 10 Euro
Barn 6-11: 5 Euro

Beduinafton

En rolig och trevlig tur där man kör ut i öknen med buss. I öknen sitter man upp på kameler och rider i
ca. ½ timme i skymningen genom det betagande ökenlandskapet tills man kommer fram till ett tältläger där beduinerna har tillagat en traditionell måltid.
Vuxen: 35 Euro
Barn 6-11: 20 Euro

Snorkeltur med båt

Följ med på en båttur till Ras Mohammed den världsberömda nationalparken (under vatten). Lär konsten att snorkla och se en fisk eller några hundra i ögonen.
Vuxen: 40 Euro
Barn 6-11: 20 Euro

Mosesberget och St. Katharinakyrkan

Bestig berget där Moses fick tavlorna med de 10 budorden, njut av den vackra soluppgången över Sinais fantastiska bergstoppar och besök det historiska St. Katharinakyrkan.
Vuxen: 40 Euro
Barn 6-11: 25 Euro

St. Katharinaklostret och Dahab

Besök det historiska St. Katharinakloster och beduinstaden Dahab och få en betagande busstur genom Sinais bergiga landskap.
Vuxen: 40 Euro
Barn 6-11: 30 Euro

Safari till Abu Galum

En dag i jeep genom uttorkade flodfåror, imponerande sandberg och branta klippor till The Blue Hole i Dahab. Här sitter vi upp på kameler och rider en timmes tid längs den gamla karavanrutten till beduinernas fredade naturpark vigalum.
Vuxen: 60 Euro
Barn 6-11: 40 Euro