Välja turistort efter intresse

cypern

Cypern är ett mycket populärt resmål hos svenskarna. Inte minst tack vare att säsongen är så lång och att man både kan åka hit för att uppleva lugnet och stillheten likväl som pulsen och nattlivet. I vilket område man ska boka sitt hotell beror främst på vad man vill uppleva. Välj därmed först område och sedan ett hotell som passar de önskemål som finns.

Ayia Napa

Detta är den absolut största turistorten på ön vilket även betyder väldigt många restauranger och tätt mellan nattklubbarna. Det perfekta partystället för de som vill kombinera fest med sol och bad. Självklart kan man även åka hit om man bara vill sola och bada då det här bjuds på mycket fina och långa stränder. För barnfamiljer kan även Ayia Napa vara ett alternativ då den stora vattenparken, Waterworld, ligger här.

Fig Tree Bay

Den som inte lockas av pulsen i Ayia Napa kan med fördel välja Fig Tree Bay istället. En badort som även den bjuder på långa fina badstränder. Däremot är tempot lägre och det är inte omöjligt att hitta en egen liten badvik där man kan få njuta av solen och vattnet helt för sig själv. Hit lockas främst barnfamiljer då det finns en rad mycket barnvänliga hotell. Men även de som söker efter det lugn som Cypern verkligen kan bjuda på kan mycket väl välja denna destination.

Larnaca

Ibland sägs det att Larnaca har ”bäst stadsliv och bäst strandliv”. Mycket beror ju på vad man lägger in i begreppet men det ligger en hel del i det. Det är den tredje största staden på ön och därmed är den tillräckligt stor för att kunna bjuda på ett stort utbud av restauranger, butiker, hotell och aktiviteter. Men samtidigt finns här fantastiska stränder och inte minst strandpromenaden är känd för de trogna Cypernresenärerna.

Pafos

En charmig och mysig turistort med fokus på sol och bad. Det som gör Pafos unikt är dess historiska inslag. Stadskärnan är uppdelad i två delar där ena har en betydligt längre historia än den andra. För den historiskt intresserade är Pafos ett mycket bra val med en hel del minnen från antiken. Det är även mycket lätt att ta sig vidare till ännu mysigare små byar uppe i bergen. Ett resmål för den som vill uppleva mer än sol och bad – även om det finns gott om det också.

Visst är det stor skillnad på var man åker och det lönar sig att läsa på om de områden man funderar över. Oavsett var man väljer att semestra så kan hotellbokningen ske från samma sida – www.hotellcypern.se