Njut av flamenco – på hemmaarenan

Även om flera dansstilar har sitt ursprung från Spanien så är det idag främst flamenco som förknippas med landet. En dans som blivit synonymt med den spanska kulturen och som många turister passar på att titta på när de är i Spanien. Ett av de bättre sätten att njuta av flamenco är att gå på en större show. Det är även då som dansen visas upp från sin allra bästa sida.

Tablao Cordobés

En av de mer personliga scenerna som visar upp flamencoshower är Tablao Cordobés. De har shower året runt och vänder sig både till turister och de som bor i landet. En show är då ungefär 2,5 timme och biljetter går att köpa från flera svenska återförsäljare.

Tablao Cordobés ligger precis i mitten av Las Ramblas och är känt i Spanien för att vara en av landets bästa flamencoklubbar. (Läs mer om Spanien sevärdheter, utflyktsmål m.m. )

Med eller utan middag

Även om man kan besöka showen utan att beställa mat så är det vanligaste att även middagen beställs på stället. Det är då en middag som tydligt speglar det spanska köket med många lokala specialiteter. Är man i Spanien som turist är det nästan ett ”måste” att även beställa middagen för att få en unik upplevelse under sin vistelse. De som däremot bor i landet kanske inte upplever middagen lika unik.

Kringalternativ

Hos vissa återförsäljare går det även att beställa extra alternativ, detta utöver middagen. Det kan exempelvis vara Pick up & drop off vid det hotellet som personen bor på. Istället för att vänta på taxi eller ta kollektivtrafik så är man säker på att komma hem direkt efter showen.

En del ger även möjligheten att boka en guidad tur i samband med showen. Turen har då fokus på den spanska danskulturen och flamenco i synnerhet. Självklart kan även dessa turer bokas andra dagar om man vill dela upp upplevelserna något.