Reskompis.nu – Hur står sig tjänsten?

Vill du inte resa ensam men samtidigt inte har någon vän som vill följa med? Kan det vara ett alternativ att resa med någon eller några okända människor som vill till samma resmål? I så fall kan kanske reskompis.nu vara ett alternativ. Sidan vill skapa möten mellan ressugna – vi kontrollerar hur tjänsten står sig.

Bli Medlem – För att kunna lägga upp trådar i dess forum krävs att man blir medlem. Det är en stor fördel då annars dessa forum brukar kunna ”spammas” sönder. Det är även bra att inloggning kan ske via Facebook vilket gör det enkelt att logga in.

Forum – Forumet är uppdelat efter flera världsdelar så som Europa, Australien och Asien. Det är tydligt att de inte förväntar sig resor inom Sverige vilket annars borde fått en egen kategori. Skulle även vara intressant om de kunnat haft dubbla sökfunktioner. Nu går det att hitta via världsdel men många kanske hellre vill söka mot aktivitet ex. fotbollsresa, klättringsresa eller skidåkningsresa.

Uppdatering – Det finns en hel del liknande forum på nätet. Det som skiljer sig åt mellan dessa är hur ofta de används och därmed uppdateras. Det senaste inlägget under ”Sydamerika” var 2 månader gammalt vilket inte tyder på speciellt hög aktivitet. Men under alla andra kategorier, sex stycken, var det senaste inlägget aldrig mer än 2 veckor gammalt. Klart godkänt och något som gör att forumet är levande.

Artiklar – Från startsidan går det att nå en del artiklar kring resande. Det är allt från volontärarbete i Afrika till att välja rätt kabinväska. Artiklarna är välskrivna och lockar till mer läsning. Men det är svårt att navigera på sidan och hitta alla artiklar. Det enda som nås enkelt är de fem senaste inläggen vilka kan nås via högerwidget.

Betyg – Betyget dras starkt uppåt av enkelt medlemskap och ett levande forum. Det allra viktigaste på dessa webbplatser är att forumet är aktivt – annars kommer man inte att hitta någon reskompis.

Fullt poäng ges däremot inte då artikelutbudet upplevs svagt. Eller rättare sagt så är det svårt att bedöma då det inte är lätt att navigera mellan olika artiklar. Man kan inte vara bäst på allt – vilket stämmer väl här.

Ges fyra snygga flygplan av fem.

Bildkälla: www.reskompis.nu som även gett godkännande om att vi får använda deras bild.