Så får du charterresan för under 3000kr

medelhavet
Sugen på att åka till medelhavet men inte sugen på att betala 6-7000kr för en vecka? Möjligheterna finns att åka för under 3000kr. Det visade en undersökning som Expressen genomförde i slutet av juli 2016. Men det gäller då att vara beredd på att åka till Turkiet. De absolut bästa fynden kunde nämligen göras till det landet.

Att Turkiet har blivit så billigt har flera orsaker. Främst handlar det om oroligheterna i landet. Under de senaste 12 månaderna har det varit flera terrordåd som gjort att antalet bokningar minskat rejält. När sedan det misslyckade kuppförsöket genomfördes var det än fler som valde att inte boka resa hit. Många som hade en resa har även valt att boka av.

Men samtidigt har terrordåd och kuppförsök inte påverkat semesterorterna speciellt mycket. Utöver att det är färre som åker hit och det därmed är lättare att få solstol vid poolen. Det är vad turister som åkt dit vittnar om.

Priserna har pressats ner och allt fler ser möjligheten till en riktigt billig semester. Enligt Karin Starkman (kommunikationsansvarig på Ticket) går resorna däremot åt relativt snabbt när de bjuds ut till denna prisnivå. I intervjun till Expressen tipsade hon även om att det är Antalya och Side som man bör titta lite extra på om det är de låga priserna som efterfrågas.

Två mycket klassiska chartermål som det därmed finns väldigt många biljetter till. Är det då 10-15% färre som väljer att boka Turkiet blir det snabbt tomma stolar på planen.

Även Bo Jakobsson, som jobbar på Resia, bekräftar bilden av efterfrågan på billiga resor. Enligt honom finns en stor efterfrågan på resor med kort framförhållning. Även han lyfter upp Turkiet som ett lysande exempel på hur charterresan kan bli mycket billig.