Michelins kartbok över Madrid

karta
Är kartboken förlegad? Är det GPS:en som helt har tagit över vid det här laget? Eller har kartboken fortfarande en given plats i bilen? Det råder många delade meningar om det här.

Medan de som förespråkar kartboken kan peka på argument som ”teknik kan alltid strula”, kan de som förespråkar GPS:en peka på enkelheten i det. Oavsett vad man själv tycker, visar böcker som denna att det fortfarande finns en marknad för kartböcker, även om den med största sannolikhet har minskat en hel del.

Om boken

För de som inte nöjer sig med en digital Spanien karta finns Michelins kartbok över Madrid. Boken är från en serie, Orange Regional Series, av Michelin. Som namnet antyder visar böckerna i serien olika regioner av Spanien. Boken är detaljerad och innehåller bland annat sevärdheter, tidsuppskattningar och säkerhetsinformation. Språket är engelska. Se en digita

Innehåll

Kartboken innehåller det man förväntar sig att en kartbok ska innehålla. Eftersom att det är en rätt begränsad yta är det dock mer än så. I den här boken finns detaljerad information kring Madrid och området kring.

Bland annat är sevärdheter, så som slott, ruiner och kyrkor utmärkta. Det här gör det till en bra kartbok för den som ska turista i den spanska huvudstaden. Förutom sevärdheter är också tågstationer och parkeringsplatser utmärkta. För turisten i nöd syns också sjukhusen i regionen i kartboken.

Något annat som gör den här kartboken mycket bra för turisterna är att de mer sceniska vägarna är markerat i grönt. Har man tid att ta en omväg, eller bara vill ut och åka lite, är det alltså de grönmarkerade vägarna man bör välja.

Boken innehåller också säkerhetsinformation om saker som kan vara bra att känna till för besökaren. Det här inkluderar bland annat mycket branta backar, höjdgränser, tullar och vägar som är förbjudna att köra på. De större vägarna är också märkta med symboler som visar hur många filer som finns.