Det italienska köket

Är du trött på grå, kalla och mörka vinterdagar eller regniga sommardagar  i Sverige?

Låt oss då över en kväll ta med dig på en resa till Italien. En resa fylld med härliga dofter, värme och kärlek. Allt du behöver är att använda dig av bra råvaror och våga gärna gå utanför din ”comfort zone”. Några vanliga baser i italienska maträtter är tomat, chili, basilika, fänkål eller vitlök. Varför inte experimentera och blanda dessa smaker? Eller göra om en klassiker som Spaghetti Carbonara, till något alldeles extra? Här kommer tre tips som får dig att uppleva Italien över en kväll:

Spaghetti Carbonara

Istället för att hamna i det milda, svenska träsket med bacon och grädde kan du byta ut dessa varor till lite mer typiskt italienska. Varför inte byta ut bacon till rökt sidfläsk? Det ger ett helt annat djup i denna maträtt, speciellt om det stekt tillsammans med salvia och lök. Grädden kan du skippa och istället få din carbonara krämig genom att i slutet blanda i ägg. Se bara till så din pasta inte är för varm så äggen hinner stelna. Värm den allt eftersom.

Fänkålsfrittata

Vill du laga något snabbt och enkelt, men som ändå ska vara gott? Då kan du laga denna omelett, som går helt utanför den svenska, klassiska omeletten. Du smaksätter din omelett med fänkål, tomat och vitlök och gärna en gnutta saffran. Det gör din omelett mycket roligare att bjuda på!

Pizza

Om du älskar att laga pizza men är lite trött på dina vanliga smaker, passar det perfekt med en valnötspesto till. Den ger din pizza en helt annan karaktär. Till den behöver du endast mixa valnötter, vitlök, babyspenat, basilika, lime och olivolja. När pizzan är klar serverar du valnötspeston som ett tillbehör. Det passar även mycket bra att ha lite olivolja som topping.

Vill du läsa mer om det italienska köket och hur det ser ut i huvudstaden Rom? Då rekommenderas det att du besöker reseguiden Res till Rom där de behandlar det romerska köket. För allt är trots allt inte bara carbonara och pizza!