Fyra saker att göra i Amsterdam

Det finns en hel att göra i Amsterdam. Nederländernas huvudstad är känd för mycket – bland annat för sin unika stadsbild och inte minst Anne Frank-huset. Följer gör en lista på några av de mest populära sakerna att göra när man åker till Amsterdam.

 

Van Gogh-museet

Att göra ett besök till det här världskända museet är något som passar de allra flesta. Även om konst inte är ens största intresse är Van Gogh ett av de allra största namnen, och hans konstverk uppskattas av många människor runt om i världen.

 

I museet finns världens största samling av hans konstverk. Tänk på att museet är riktigt populärt och att köerna kan vara långa. Ett tips är att förboka biljetter.

Vondelpark

Vondelpark är en idyll mitt i staden. Hit kommer man för atmosfären, stämningen och de vackra omgivningarna. Parken är full av vackra trädgårdar, dammar och små broar. Kommer man hit vid rätt tillfälle kan man springa in i en av de många spontana fester som hålls i parken.

 

Här samlas folk av alla typer; turister, cyklister, skate:are och ungdomar som kickar boll i parken.

Anne Franks hus

Anne Frank är, som nämnt i inledning, e mycket välbesökt sevärdhet i staden. Årligen besöker ungefär en miljon den historiska byggnaden. Många som besöker huset vittnar om en stark upplevelse.

 

Att besöka Anne Franks hus är något man inte bör missa om man befinner sig i staden.

Åk kanalbåt

Amsterdam är känt för sina många kanaler som rinner igenom staden. Vill man åka kanalbåt finns det en hel del olika turer att välja mellan. Inte långt ifrån centralstationen avgår tre olika båtlinjer som man kan åka med.

 

Ett tips är att börja färden vid centralstationen och sedan hoppa av vid just Anne Franks hus, som har en egen hållplats.

Amsterdam – snabbfakta

  • Folkmängd: 762 057
  • I staden finns 165 kanaler och 1281 broar
  • Amsterdam lockar över 3,5 miljoner utländska besökare per år.