En helg med upplevelse och avkoppling

En spaweekend för två kan vara en lika fin och spännande upplevelse som en resa till ett fjärran land.

Det finns ett stort utbud av olika spa, både i Sverige, i våra nordiska länder eller utomlands. Det olika anläggningarna skiljer sig åt på flera sätt även om konceptet förstås är detsamma och syftet alltid är att erbjuda en avslappnande och behaglig miljö.

Många har upptäckt fördelarna

Oftast är det kvinnor som samlar ihop sina vänner och åker iväg på en spaweekend men med åren har det blivit fler och fler män valt att gärna följa med – eller åka själv med ett par vänner. Det finns förstås så många fördelar med att göra en sådan här upplevelse tillsammans. Oavsett vilken relation man har, om det är en kärleks- eller vänskapsrelation, så är det oundvikligt att en helg tillsammans i en avslappnad miljö där alla måsten läggs åt sidan gör båda gott.

Något händer med oss människor när vi släpper vardagen, skalar av oss från alla krav och bestämmer oss för att ”bara vara” under några dygn. Vi kommer närmare varandra på ett annat sätt än när vi reser tillsammans. Kanske tar det en stund att varva ner men efterhand som timmarna går infinner sig en mer avslappnad tid.

Så mycket mer än man tror

I helgpaketen för spaupplevelsen finns förstås också möjligheten att välja några av de sköna behandlingarna. Allt från en välgörande massage till lerinpackningar eller liknande. Men det är förstås inte nödvändigt. Att ligga i en jacuzzi, sitta vid poolkanten eller värma sig i bastun räcker långt.

Något som däremot har en stor betydelse är förstås maten. Att få börja morgonen men en härlig frukostbuffé som man sedan långsamt kan avnjuta sätter en härlig känsla för resten av dagen. När kvällen kommer och dagens avslappning satt sina spår smakar middagen bättre än någonsin. Bara det där att få sätta sig ner och låta sig bli serverad, kanske en trerätters, är väl något av det härligaste som finns.

Det fina med en spahelg är att det faktiskt är väldigt prisvärt och inte alls så kostsamt som man kan tro. Ett tips för den som behöver komma iväg och trots att det bara är en helg mycket väl kan kännas som en veckas semester.